Blog Post

News from us
30 juli 2019

12 oktober 2019 – Tien jaar Live Stage Marnix!

EDE – Het Edese Luisterpodium Live Stage Marnix viert op zaterdag 12 oktober het 10-jarig bestaan in zalencentrum De Kei in Ede. Tijdens een feestelijk jubileumconcert treden twee zeskoppige bands op: Session Americana (USA) en The Tennessee Studs (NL/CAN/SWE).

Sinds 2009 organiseert Live Stage Marnix gemiddeld tien concerten per jaar in het Edese centrum. Veel Americana artiesten uit de USA, Canada, UK en het Europese vasteland traden op bij het luisterpodium, de laatste jaren in de sfeervolle en kleinschalige entourage van Cafe de Bospoort. Voor het jubileumconcert wordt eenmalig uitgeweken naar een grotere zaal om plaats te bieden aan meer bezoekers. De zaal heeft een geweldige akoestiek en natuurlijk zijn de vaste professionele geluidsmannen van Planet Vibes ook van de partij.

Voor het jubileumconcert heeft Live Stage Marnix twee prachtige bands weten te contracteren. De uit Boston afkomstige band Session Americana bestaat uit veelzijdige muzikanten die met tal van grote acts op het podium hebben gestaan. Volgens muziekblad Rolling Stone beheersen de multi-instrumentalisten de kunst om tijdens weergaloze live optredens diverse Amerikaanse roots stijlen te verbinden. In september verschijnt het nieuwe album van Session Americana , waarna een Amerikaanse en Europese toernee volgt.

The Tennessee Studs worden gevormd door een Zweed, een Canadees en vier Nederlanders. Bluegrass en Americana, zesstemmig gezongen en begeleid op gitaren, dobro, mandoline, banjo, contrabas, pedal steel, fiddle, mondharmonica en zingende zaag.

Als het meezit zullen de bands ook gezamenlijk enkele nummers ten gehore brengen.

Koop snel kaarten voor dit unieke dubbelconcert! Toegangsprijs 15 euro, zaal open vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

www.livestagemarnix.com

 

|